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メンドーサ
Mendoza

ここ30年間で、200,000 ha 以上あったブドウ畑が、およそ160,000 ha まで縮小しているにもかかわらず、メンドーサはアルゼンチンワイン総生産量の3分の2以上を生産している、最も大きなブドウ栽培地域です。メンドーサは3つの地区に分けることができ、それらはメンドーサ川とトゥヌヤン川周辺の北部地区、中央部地区、南部地区です。土壌構成が多種多様なため、600から1200 m までの標高の異なる高地でも、ブドウ栽培は行われています。マルベック種は、メンドーサで最も多く栽培されている品種となりました。粘土質の土台に砂土と沖積土の土壌です。メンドーサは、はっきりと区別できる四季がある大陸性気候であるため、冬にはブドウの木に回復期間(休眠期)を与えることで知られています。ここでは、多くのブドウ品種が栽培されています。半分ほどの地域には(赤、白ワイン用の) ”プレミアム” と呼ばれる品種が栽培され、残りの半分には、今も収穫量の多いブドウ品種が栽培されています。準地域のルハン・デ・クージョは、1993年にアルゼンチン初の原産地呼称地区に認められました。マイプが次に続く地区かもしれません。

Despite a considerable reduction in areas planted with vines during the last 30 years, from over 200,000 to about 160,000 hectares, Mendoza remains Argentina's largest wine growing area producing over two-thirds of its wines. The region can be divided into three districts, in the north the areas around the rivers of Mendoza and Tunuyan, the center and the south. Compositions of soil vary as do vine growing altitudes which vary between 600 and 1,200 meters. The Malbec grape has become Mendoza's most planted variety. Generally the soil is sandy and alluvial on substructures of clay. Mendoza is renowned for having a continental climate with four distinct seasons thus offering the vines a period of recovery (dormancy) in the winter. A very large number of grape varieties are grown in the region. About half of the area is planted with so-called "premium" varieties (red and white) while the other half is still planted with high yielding volume varieties. The sub-region of Lujan de Cujo was granted Argentina's first appellation designation in 1993. Maipu may be the next district to follow.

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