ボデガス・アロカル S.I.
Bodegas Arrocal S.I.
Bodegas Arrocal S.I.
スペイン, カスティーリャ・イ・レオン州, ルエダDO
Spain, Castille y Leon, Rueda DO
ボデガス・アロカルがあるグミエル・デ・メルカドは、居住者が400人に満たない小さな町です。この町はスペインのカスティーリャ・イ・レオン州の北部、リベラ・デル・ドゥエロ地域の標高830メートルに位置しています。
33ヘクタールで構成されているこのエステイトは、何世代にも及ぶ家業として引き継がれてきました。現在の所有者は1999年にこのエステイトを引き継ぎました。2003年に新しいワイナリーが建てられました。もちろん、そのワイナリーには最新の進歩した技術が取り入れられていますが、ワインの生産過程の初めから最後までブドウや果汁の質とアロマを失わないようにすることに力を注いでいます。全てのワイン造りの仕事は自然の重力を使うことで行われ、新しい自動温度コントロールシステムは、ワイン生産過程の間、ワインが適切な温度で常に発酵していることを確認しています。
リベラ・デル・ドゥエロは、そこの理想的な気候条件と同じくテロワールでも、スペインで一番良いブドウが育つ地域の一つとして有名です。下層土壌は砂利と粘土で成り立っていますが、砂のような上層部は鉄分に富み、水はけがよい土壌です。標高の高い平原地域を絶え間なく吹く風は、強風なこともよくあるのですが、日中この地域をより涼しくし、さらにブドウを疫病から遠ざけています。降雨量は適度ですが、スペインの他の地域よりは多い雨量です。日中と夜間の大きな温度変化が、ブドウを完熟させ、ブドウの自然な果実味とブドウの熟成を可能にする酸味を保つのを助けます。
Gumiel de Mercado, where Bodegas Arrocal is located, is a small town with less than 400 inhabitants. The town is situated at a height of 830 m in the Ribera del Duero area in the north of Spain's Castille y Leon province.
The estate, made up of 33 hectares, has been in the family since many generations. The present owners inherited it in 1999. In 2003 they built a new winery. The winery includes, of course, the latest technical advances but the main emphasis is to preserve the quality and aromas of the grapes and juice throughout the wine-making process. All wine-making tasks are carried out by using natural gravity and the new automatic temperature control system makes sure that the wines are always fermented at the right temperature during the wine-making process. Using small capacity presses and gentle pressing methods ensures that the wines retain their identity, freshness, aromas and fruity richness.
Ribera del Duero is well known for being one of Spain's best vine growing areas, as much for its terroir as for its ideal climatic conditions. The sub-soil is made up of gravel and clay while the sandy top soil is rich in iron and drains well. The steady and often strong winds on the high altitude plain keep the area cooler during the day and diseases away. Rainfall is moderate but higher than in most other areas in Spain. Large temperature variations between day and night ensure that the grapes ripen well but also preserve their natural fruitness and acidity which in turn enables them to age well.
Estate Notes
エステイト Estate | 10Ha |
ブドウ畑 Vineyard | 5Ha |
1ヘクタールあたりのワイン生産量 Vines | 3,000 |
1ヘクタールあたりのブドウ収穫量 Yield | 70HI/Ha |
ヴィンテージ Vintage | 40 |
標高 Elevation | 850m |
収穫方法 Harvest | 手摘み Manual |
選別方法 Sorting | 手作業 Manually |
清澄処理 Fining | 無 None |
畑の方角 Exposure | 南/南西 South/Southwest |
土壌 Soil | 粘土質下層土壌の上に砂利 Gravel on clay sub-soil |
ろ過処理 Filtration | 有 Yes |
年間生産本数 Bottles a Year | 15,000 |