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フィンカ・ラス・ディヴァス・リグロ
Finca Las Divas Riglo


アルゼンチン メンドーサ トゥンプンガト
Argentina, Mendoza, Tunpungato


このエステイトは、最高のアルゼンチンワインを一緒に開発することを求め、情熱的で非常に献身的なワイン専門家たちのグループによって20年以上前に誕生しました。世界の上位3位にランクされている“フライング・ワインメーカー(空飛ぶワイン製造者)”の一人として有名なポール・ホブスはこの情熱的な創設者の一人です。彼らが言うには「我々のワインは、どうしても最高のものを造りたいという強い忍耐力と永遠の輝きのある情熱のたまものです。」

72ヘクタールのこのエステイトは、1,250〜1,350メートルの高度のウコ・ヴァレー(Uco Valley)にあります。この地域はアルゼンチンで正に最高のブドウ栽培地域と見なされています。並外れたワインを造るために、類まれなブドウが必要で、このことが彼らを辛抱強く働かせるのです。収穫時期が来ると、最高品質のブドウを獲得し、最大限そのブドウの個性を表現することを目標とします。 ブドウ畑は、水はけとさんさんと降り注ぐ太陽の光が約束された東西方向を向く斜面に位置しています。土壌は砂質ロームとかなり肥沃な表層土で構成されています。マルベックとカべルネ・ソーヴィニヨンが植えられた時、一番良いクローンだけが使われました。

収穫は手作業で早朝に行なわれ、確実に良好な状態でワイナリーに到着するようにブドウは小さなプラスチックの箱に小分けされます。二度選別された後、選りすぐれたブドウは、最先端の小さなステンレス鋼製のタンクで発酵/マセレーション(浸漬)の過程が始まります。その過程が済むと、ワインは新しいフレンチオーク樽に移され、そこで18から24ヶ月間休みます。そして、ワインはビン詰めされ、市場に届く前に12ヶ月もしくはさらに何ヶ月間も保管されます。ワインの準備ができると、色調は濃く、複雑なアロマと忘れがたい風味のあるワインになります。

The estate was created more than 20 years ago by a group of passionate and highly committed wine experts in search of developing together the best Argentinian wines. Paul Hobbs, well-known as one of the worlds top three "flying-winemakers", is one of these passionate creators. As they say "Our wines are the result of our eager perseverence and everlasting fire to create the best".

The estate of 72 hectares is located in the Uco Valley, at a height of 1,250 ~1,350 m. The area is considered the very best vine growing area in Argentina. To make extraordinary wines you need extraordinary grapes and this is what they work tirelessly towards to. The aim is to get the highest quality and utmost expression from the grapes when harvest time arrives.

The vineyards are situated on east-west oriented slopes which guantees drainage and excellent sun exposure. The soil is made up of sandy loam and rich, gravy soil. Only the best clones were used when the Malbec and Cabernet Sauvignon grapes were planted.

Harvest is done at dawn, manually and in small plastic boxes to ensure the grapes get to the winery in good shape to be processed. After a double selection the selected grapes start the fermentation/maceration process in small, state-of-the-art, stainless steel tanks. When finished the wines are transferred to new French oak barrels, were they will rest for 18~24 months. Then the wines are bottled and stored for 12 or more months before they reach the market. When ready they will display intense colours, complex aromas and unforgettable flavours.

Estate Notes

エステイト
Estate
65Ha
ブドウ畑
Vineyard
48Ha
1ヘクタールあたりのワイン生産量
Vines
6,000
1ヘクタールあたりのブドウ収穫量
Yield
55HI/Ha
ヴィンテージ
Vintage
18
標高
Elevation
1,300m
収穫方法
Harvest
手摘み
Manually
選別方法
Sorting
手作業
Manually
清澄処理
Fining

None
畑の方角
Exposure

East
土壌
Soil
石灰質と沖積層
Calcereous and alluvial
ろ過処理
Filtration

None
年間生産本数
Bottles a Year
15,000
1商品



  • クール便
    ご注文1〜10本
    300円(内税)

  • クール便
    ご注文11〜20本
    600円(内税)

  • クール便
    ご注文21〜30本
    900円(内税)

  • ギフト1本箱
    1,500円(内税)

  • ギフト2本箱
    1,600円(内税)

  • ギフト3本箱
    1,700円(内税)